kockás füzet helyett

Firkapapír

Kompakt babaház

2015. június 10. - Fenchurch68

Rámtört a varrhatnék, és miután szó szerint megálmodtam ezt a babaházat, tegnap elmentem filcet venni, ma pedig megcsináltam.

Kitalálni izgalmasabb volt, mint megvarrni, nagyon sok picike részlet van rajta, amihez még hozzáférni is nehéz, de hát ettől lesz cuki. (Nem várom meg, amíg más mondja, igenis cuki!)

Ez itt a szoba:

hazkis.jpg

Lujzi édesen alszik csipkés ágyában:

p1050273.JPG

Nagyon jó idő van, menjünk ki a kertbe egyet fürdeni:

p1050277.JPG

Vagy inkább hintázzak?

p1050279.JPG

Felveszem a koronám, és hallgatom a madárkám énekét (az, ugye, látszik, hogy a kismadarat egy mozdulattal ki lehet engedni a kalickából, mert csak egy masni tartja fogva?):

p1050274.JPG

A koronám és fátylam helye a fiókban van:

p1050284.JPG

Zsebrevágható:

p1050281.JPG

Lujzi most lefekszik aludni, én pedig megpróbálom kimasszírozni a kezemből a fájást. Több réteg filcet pici öltésekkel átvarrogatni elég halálos.

 

E-book olvasó tok

Tavalyelőtt karácsony táján lett egy e-book-olvasóm.

Az úgy volt, hogy akkor még nem laktam itt, minden hétvégén ingáztam, plusz az otthoni otthon – munkahely között is naponta két és fél órát tömegközlekedtem. Miután gyorsan olvasok, a túlélőkészlet része volt minimum egy, de inkább két könyv minden nap. (Karizmatikusan biztos jót tett.) Ezt meg nem szerette látni a kedves, és mivel volt neki egy azelőtt két évvel szintén karácsonyra kapott Sony könyvolvasója, amit még soha nem használt, nekem akarta adni. Aztán kiegyeztünk abban, hogy a tulajdonjoga fenntartásával használatba veszem :)

Azonnal elhurcolt az elektronikai áruházba, hogy vegyünk hozzá tokot. Itt ehhez a cucchoz egyáltalán nem árultak, kindlihez való volt egy pár. Na jó, otthon hétfőn bementem a mamutba, ott persze volt nyolcféle. Iszonyú ocsmányak, és a legolcsóbb ötezer forint. Hirtelen felindulásból vettem fél méter cuki pöttyös kartonanyagot, egy mágneszárat meg turkáltam egy steppelt bélésű bébioverállt, gugliztam húsz percet, mértem, vágtam, varrtam. (Inspiráció innen.) Ilyen lett:

Fénykép0236        P1040961

Van egy kis zsebe, amiben elfér az adatkábel és a tapizótoll. (Meg a mikro-usb adapter, meg összesen 46 gigányi adathordozó eszköz, ez véletlen, csak úgy felhalmozódott az idők során…)

Ágyban olvasni is sokkal kényelmesebb, mint igazi, lapozós könyvet. Kádban még nem mertem kipróbálni.